BLOG

FOLLOW US ON OUR ADVENTURES

Wil je weten waarmee wij bezig zijn, volg dan zeker onze blog hieronder. Dit geeft weer hoe het voor ons begonnen is, welke ervaringen we opgedaan hebben en hoe we steeds opnieuw blijven groeien.


Volg ons zeker ook op de sociale media voor meer nieuws recht vanop de ontwerptafel of de werf.

15 februari 2020 - artikel Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad ‘Opgeknapt burgerhuis'

Ook de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad zijn langs de rijwoning van Mathias gepasseerd om een leuk artikel neer te schrijven. Deze zondag zijn ze te zien in beide weekendbijlages van deze kranten.

Vandaag heeft Mathias met zijn rijwoning weer de krant gehaald! Het Laatste Nieuws kwam langs om een leuk artikel neer te schrijven. Ook maakten ze een tof filmpje van de woning dat te zien is op hun website.

70091044_1538279532978917_3956341440044335104_n
HLN artikel vkv architecten p1
HLN artikel vkv architecten p2

7 september 2019 - artikel Het Laatste Nieuws - ‘Van slimme zitbank tot tuinbad: alle ruimte benut'

12 juli 2019 - Jochen sluit het hoofdstuk bij DBV architecten af.

Na meer dan vijf jaar neemt Jochen afscheid bij DBV architecten. Als projectarchitect werkte hij aan verschillende grote projecten zoals het nieuwe politiekantoor voor de zone Limburg Regio hoofdstad, de nieuwe basisschoolschool in Kuringen en verschillende meergezinswoningbouw projecten. Graag bedankt hij iedereen bij DBV architecten voor de kansen en de leerrijke ervaringen!

25 mei 2019 - artikel Het Belang van Limbrug 'Architectenkoppel knapt authentiek Hasselts burgerhuis op,.

Naar aanleiding van de Renovatiedag kwamen een journalist en fotograaf van Het Belang van Limburg langs voor hun weekendmagazine 'Sjiek'. Het volledige artikel kan je hiernaast lezen. Bedankt HBVL voor het 'sjieke' artikel en foto's.

HBVL_Sjiek_190525_p28
HBVL_Sjiek_190525_p29
HBVL_Sjiek_190525_p30
HBVL_Sjiek_190525_p31
HBVL_Sjiek_190525_p32

5 mei 2019 - Renovatiedag 'Totaalrenovatie van een charmant rijhuis'

Op de renovatiedag stond Mathias zijn woning in de kijker. We ontvingen meer dan 150 geïntresseerden en lieten hun de volledige woning zien. Foto's van voor de werken deden verschillende aanwezigen met verstomming slaan. Dit was de ideale manier om te laten zien wat er met een rijwoning mogelijk is.

13 februari 2019 - Oprichting vennootschap vkv architecten bvba

Vandaag richten wij als twee broers vkv architecten bvba op. Als broers wordt er dus ook zakelijk een verbinding aangegaan. Onze handtekeningen bij notaris Junius betekenen voor ons de echte start van vkv architecten. Na meer dan zes jaar vkv architecten tussen onze hoofdtaken door, na onze studies, tijdens onze stage en na ons werk als projectarchitect, beginnen we nu definitief te bouwen aan onze eigen zaak.

21 - december 2018 - Afzwaai Mathias bij SFAR

Na een tweetal jaar voor SFAR verschillende villabouw projecten ontworpen en opgevolgd te hebben wordt er beslist om zich harder te gaan inspannen voor vkv architecten. Hier wordt met spijt in het hart afscheid genomen van de toffe collega's!

3 oktober 2017 - Einde stage Mathias bij FCS architecten en SFAR

Mathias startte zijn stage bij FCS architecten waarin hij werkte aan sociale woningprojecten, apartementsgebouwen en gebouwen voor overheidsdiensten. Hierna heeft hij zijn stage verder gezet bij SFAR waar hij projectarchitect was van verschillende villabouwprojecten. Deze stage werd goedgekeurd door de orde van architecten en Mathias mag zich vanaf dit moment dus ook officieel architect noemen.

3 juni 2016 - Open loft

Het hele weekend ontvingen we mensen met een hapje en een drankje. De meer dan 200 aanwezigen vertelden we het verhaal van de loft, een totaalconcept om U tegen te zeggen.

7 oktober 2015 - einde stage Jochen bij architect Bettina Luyten en DBV architecten

2015 - Afstuderen Mathias als architect aan de Universiteit Hasselt

Het eerste jaar van zijn stage werkte Jochen samen met Bettina Luyten binnen de particuliere markt aan woningbouw en detail interieurontwerp. Hier ontstond dan ook de passie en kennis van interieurdesign. Later bij DBV architecten werkte Jochen aan enkele wedstrijdontwerpen voor grote openbare aanbestedingen. Na de stage keurde de Orde van Architecten zijn inspanningen goed en mag Jochen de titel architect dragen.

Broer Mathias studeerde vandaag af met een Master in de architectuur aan de UHasselt. Mathias zijn Masterpaper ging over kleinschalig wonen en verdichting in woonkernen. Met dit diploma op zak kan ook hij starten aan zijn stageperiode. 

2013 - afstuderen Jochen als burgelijk ingenieur architect aan de KU Leuven

Na de plechtige promotie vandaag studeerde Jochen af als Master in de ingenieurswetenschappen: architectuur aan de KULeuven. In de volksmond beter bekend als burgelijk ingenieur architect. Hij behaalde dit diploma met onderscheiding. De Masterpaper die diende als laatste proef werd geschreven voor promotor Prof. ir. arch. Leo Van Broeck en gaat over nieuwe ruimtelijke ordening in de centrumsteden in Vlaanderen.